kylapaiva 4Lauantaina 2.7.2016 vietettiin Niemisen Urheilutalolla kylätoimijoiden yhteistä kyläpäivää. Pääjärjestäjinä toimivat Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys ry sekä Niemisen-Venturin Osakaskunta. Mukana olivat myös Niemisen Seudun Metsästysyhdistys ry, Niemisen Urheilijat sekä Sintsin Marttayhdistys ry.

Tapahtuman lähtökohtana oli kylätoimijoiden voimavarojen yhdistäminen, ja sillä korvautuivat aikaisempina vuosina Kylmäpohjan rannassa vietetyt kyläyhdistyksen juhannusjuhla sekä osakaskunnan järjestämä rantakalatilaisuus.

Kyläpäivän viettoon sisällytettiin asiaohjelmaa ajankohtaisista aiheista. Osakaskunnan puheenjohtaja selvitti omassa esityksessään osakaskunnan merkitystä yhteisten alueiden hallinnoijana ja sen yhteisaluelakiin perustuvaa toimintaa. Lisäksi hän selvitti vapaa-ajan kalastukseen liittyviä uudistuneita käytäntöjä ja määräyksiä. Myös osakaskunnan keväällä tekemää norpan suojeluun tähtäävää sopimusta esiteltiin ja puheenjohtaja painotti sen merkitystä osakaskunnalle samoinkuin sen noudattamisen tärkeyttä kuuttien suojelemiseksi sekä osakaskunnan luontoystävällisen imagon ylläpitämiseksi.

Muut puheenvuorot käyttivät kyläyhdistyksen ja metsästysyhdistyksen edustajat. Päätteeksi kuultiin myös mielenkiintoista asiaa kylän pelastusryhmästä ja sen toiminnasta.

kylapaiva 5Kyläpäivän tarjoilu oli runsas ja maukas. Paistetut muikut höystettynä perunasalaatilla ja ruisnachoilla. Jälkiruoaksi nautittiin pullakahvit. Puhvetista maksua vastaan oli tarjolla grillimakkaraa, muurinpohjalettuja ja kylmiä juomia.

Lapsille järjestettiin omaa ohjelmaa ja aikuisille tikan- ja riimunheittokilpailu sekä tavara-arpajaiset.

Tilaisuuden päätteeksi tanssittiin yhtyeen Pekka Sallinen, Pertti Häkkinen, Anna-Liisa ja Ari Huotari tahdissa.

Tilaisuudessa oli väkeä runsas 60 henkeä, mutta kylien pysyviä asukkaita oli ihmeteltävän vähän.

Suurkiitokset mukana olleille ja ennen kaikkea talkoolaisille, joiden ansiosta tlaisuudesta tuli onnistunut.

kylapaiva 1kylapaiva 2kylapaiva 3kylapaiva 6